probiotyk nabiał jogurt ser biały naturalne probiotyki
CO W GARACH PISZCZY ZDROWIE

NATURALNE PROBIOTYKI – ZNAJDZIESZ JE W DOMU.

Chronią jelita przed szkodliwymi bakteriami oraz zakwaszają florę jelitową, dzięki czemu wspomagają prace jelit. Probiotyki powinniśmy stosować codziennie, by zapobiegać problemom gastrycznym. Najlepsze dla organizmu są probiotyki z naturalnych składników, zamiast farmaceutyków.

Ogórki kiszone – zawierają duże ilości witaminy B, dzięki czemu spożywanie ich poprawia pracę układu nerwowego. Bakterie kwasu mlekowego wytwarzane przy procesie kiszenia są zbawienne dla naszych jelit, likwidują toksyny oraz poprawiają trawienie.

Kapusta kiszona – zawiera więcej składników odżywczych, niż świeża. Sok z kapusty kiszonej polecany jest pić przed posiłkiem, pobudza trawienie oraz apetyt. Za swoje zbawienne działanie uznaje się „dezynfekcję” układu trawiennego.

Jogurty, kefiry oraz nabiał – im krótsza data przydatności, tym nabiał posiada więcej szczepów bakterii. Produkty z dodatkiem cukru posiadają zerowe działanie probiotyczne.

MADZIA

fot. pixabay

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *